Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Viorel Badea salută alegerea lui…

Viorel Badea salută alegerea lui Nicolae Timofti în funcţia de preşedinte al R. Moldova

Preşedintele Comisiei pentru românii de pretutindeni din Senat, Viorel Badea (PDL), a declarat vineri, pentru AGERPRES, că alegerea candidatului AIE, Nicolae Timofti, în funcţia de preşedinte al R. Moldova va favoriza colaborarea „mult mai bună” a Republicii atât cu România, cât şi cu UE.
„Salut alegerea noului preşedinte al R. Moldova, Nicolai Timofti. Pentru România este extrem de important că s-a întâmplat acest lucru. Şi pentru AIE de la Chişinău reprezintă un imens credit pe care îl poate folosi atât în relaţia cu Uniunea Europeană, în vederea demersurilor de aderarea ale R. Moldova la UE, cât, mai cu seamă, în relaţia cu propriul electorat şi cu populaţia din R. Moldova. Considerăm că alegerea preşedintelui R. Moldova în acest moment va deschide un nou capitol în istoria statului vecin şi, cu siguranţă, va favoriza o relaţie mult mai bună între România şi R. Moldova”, a declarat Badea.

Nicolae Timofti, candidatul AIE, a fost ales în funcţia de preşedinte al R. Moldova cu 62 de voturi din 61 minim necesare.